Sektorianalyysi (Ammattiliitto Pron tutkimussovellus)

Monipuolinen työkalu Pron tutkimusmittareiden tarkasteluun aihealuettain, ajassa ja eri sektoreissa (luotu 22.9.2017 / PP) Pron tutkimusten etusivu Pron tutkimussovellukset ja laskurit Huom. työkalu on vielä keskeneräinen ja kaikki data ei ole päivitetty (mutta varmasti hyödyksi monella tapaa). Lähetä palautetta.

, -taustatekijän mukaan erityisesti tarkasteltuna (sivulla alempana). Alla olevassa tilastokuvassa on koko aineisto:

Valitse kohdemittaristo: (lajiteltu karkeasti yläteemoihin)
Valitse sektorimuuttuja: (taustamuuttuja, jolla useita luokkia)

Alla kuvassa sektorit on järjestetty mittarin "" mukaan siten, että ylimpänä suurimman on keskiarvon ryhmä (). Tilastointijakso = . Huom. voit zoomailla kuvia ja lisätä/vähentää yksittäisiä sarjoja. Kiinnitä tulkinnoissa huomiota kuvan skaalaan.

Valitse erityinen joukko yksittäisiä muuttujia:

Sektorikohtaiset mittarit ajassa (klikkaa yksi vaihtoehdoista), teemasta :

Valitun kohdesektorin () teeman aikasarjaperusvertailu koko joukkoon (ylin aikasarja). Vertailu a) mittarin keskiarvotasolla (lukuna tasojen ero) ja b) ajallisten keskiarvomuutosten välillä (lukuna %-muutostrendien ero). Alla oleva taulukko on siis karkea keskimääräistys koko seuranta-ajasta.

Valittu kohdesektori: .

Tilastojen tulkitseminen

Yleisesti ensin kannattaa katsoa koko Pron tasoa valittujen asioiden osalta, näin piirtyy "absoluuttinen" taso, joka yleensä on tärkein tieto (missä "laiva kokonaisuudessaan seilaa"). Pron tason saat myös valitun kohdesektorin analyysista (taulukko -> Tasoero). Sektoreiden muutosvertailussa (yo. taulukko) nollaa suurempi (> 0) arvo tarkoittaa, että ko. mittarissa muutosvauhti on suhteellisesti enemmän plusmerkkistä (+) verrattuna koko joukkoon. Absoluuttisesti muutos voi kuitenkin olla negatiivista, mutta siis vähemmän negatiivista verrattuna koko joukkoon (kokonaisuuden hahmottaminen tässäkin tärkeätä).

Analyysissa on mukana hyvin eriluonteisia mittareita, mitään yksinkertaista tapaa ei ole määrittää, onko jokin havaittu ero paljon jne. Työtyytyväisyysmittareiden osalta ihanteellisessa maailmassa mittareiden arvo on vähintään 80% (/100%). Pystyakselin kuvan asteikko muuttuu mittareiden tasojen mukaan, joten huomioi se (klikkaamalla aikasarjaa näet absoluuttinen tason).

Muistiinpanotaulu. Mitä havaintoja teit tutkimustilastoista? Miksi tulokset ovat sellaisia? Mitä muuttaisit, jotta työelämä muuttuisi paremmaksi?


Huom! Älä loukkaa kenenkään yksityisyyden suojaa. Kommenttisi on tutkimusten hyödytämiseksi käytettävää avointa dataa, jota voidaan käyttää Pron tutkimusraporteissa. Vältä henkilötunnisteita, tarvittaessa ota yhteys suoraan Pron tutkimuspalveluihin (Petri Palmu). Kiitos!